Aroma e zgjimit

Mirësevini në Yoga Essence Rishikesh në fund të Himalajeve për të provuar thelbin e vërtetë të Yoga, Meditim, Yoga Nidra dhe Transformimi i Jetës përmes kurseve të trajnimit të mësuesve ndërkombëtarë të çertifikuar si:

Kurse Eksperimentale dhe Jeta-Transformuese

Përjetoni gëzimin e të jetuarit holistik

Kursi i Trajnimit të Mësuesve të Meditimit Rishikesh India

Dijeni si ta ekuilibroni mendjen e trupit-mendje, si të eksploroni dimensionet e fshehura të jetës, Mësoni aftësinë për të mësuar Meditim duke u bashkuar në kursin tonë të trajnimit të mësuesve.

Gjej më shumë

Kursi i Trajnimit të Mësuesve të Yogës Rishikesh India

Përjetoni thelbin e vërtetë të Yoga dhe Transformimin e Jetës, Përjetoni gëzimin e të jetuarit holistik, Mësoni aftësinë për të mësuar Yoga duke u bashkuar me Kursin tonë të Trajnimit të Mësuesve të Jogës.

Gjej më shumë

Kursi i Trajnimit të Mësuesve Yoga Nidra Rishikesh India

Përjetoni Shërimin dhe qetësimin e thellë, Mësoni hap pas hapi metodat për të mësuar nidrën e yogës, Dijeni si të ekuilibroni Body-Mind-Heart duke u bashkuar me kursin tonë të Trajnimit të Mësuesve Yoga Nidra.

Gjej më shumë

Le Yoga dhe Meditimi ynë

Kursi i Trajnimit Transformoni Jetën Tuaj

Yoga Essence Rishikesh është një organizatë jofitimprurëse dhe shkollë e regjistruar e yogas e Yoga Alliance (Rys), dhe Ofruesi i Edukimit në Vazhdim i Aleancës Yoga (YACEP). Ne jemi të përkushtuar për të përhapur njohuritë dhe shkencën e yogës, meditimin në formën e tij të pastër, ndërsa sigurojmë gëzimin, paqen, harmoninë dhe barazinë. Ne shpërndajmë përfitimet holistike, eksperimentale dhe transformuese të praktikave të ndryshme të yogicit përmes llojeve të ndryshme të kurseve të aftësimit të mësuesve.

Duke mbajtur parasysh vlerën tonë thelbësore për të ofruar përvoja autentike për këdo që bashkohet me ne, ne ofrojmë shumë kurse të specializuara për të përfituar nevojën e secilit individ;

100 orë Trajnim i mësuesve të meditimit
200 orë Trajnim i mësuesve të meditimit
500 orë Trajnim i Mësuesve të Meditimit (Avancuar)
200 orë Trajnimi i mësuesve Yoga Nidra (Niveli I, II, III).
200 orë Trajnimi i mësuesve Hatha Yoga
200 orë Trajnimi i Mësuesit Hollistik të Yogës
200 orë Trajnim Mësues Transformues i Jogës.

Kurset tona të trajnimit përfshijnë bukur njohuri dhe praktika të shumë mjeshtrave antikë dhe bashkëkohorë për të adresuar mendjen, stilin e jetës, çështjet e jetës së burrave modern, ndërsa inkurajojnë studentët të ndërtojnë një bazë të fortë për paqen e brendshme, pranimin, vetë-realizimin.

Mësimet tona po shpërndahen në mënyrë të qetë dhe të gëzueshme, në mënyrë që i gjithë procesi i mësimit dhe transformimit të ngulitet thellë ndërsa zhvillon një bazë dhe bazë të fortë për të fituar përvojën praktike të të gjitha tetë gjymtyrëve të yogas, siç përshkruhet fillimisht nga Rishi Patanjali. Të gjitha praktikat tona mësohen duke kombinuar të dy parimet thelbësore të shkencës antike jogjike dhe shkencës moderne të shërimit për ta bërë atë të plotë, sistematike dhe të rëndësishme për jetën tonë moderne.

Për më shumë informacion në lidhje me filozofinë tonë thelbësore në lidhje me praktikimin e yogës, ju lutemi referojuni postimeve në blogun tonë për atë që ne besojmë se është thelbi i pastër i yogës.

Ashram Ambient

E gjithë energjia e Thelbit Yoga, Rishikesh është e përkushtuar në ofrimin e përvojës cilësore në të gjitha dimensionet për të dhënë yoga si një mënyrë të jetës. Mësimet tona, akomodimi, ushqimi, joga dhe salla e meditimit, së bashku me ambjentin e duhur jogik, ushqehen për të përmbushur temën e tij jetësore të dhënies së studentëve një aspekt eksperimental të praktikave yogic dhe një aspekt transformues të jetës.

Ne jemi një ashram me zemër dhe besojmë në sigurimin e një ambienti të disiplinuar si ashram, i cili lejon studentët të eksplorojnë më thellë në trupin, mendjen dhe shpirtin e tyre. Ekipi ynë mikpritës si familjar është gjithmonë i gatshëm të ndihmojë dhe mbështesë rritjen tuaj gjithëpërfshirëse dhe t'ju bëjë të ndiheni në shtëpi gjatë qëndrimit tuaj.

Lehtësia e Akomodimit

Yoga Essence Rishikesh ofron akomodim të zoti dhe të pastër dhe të rehatshëm për qëndrimin tuaj gjatë kursit të trajnimit. Shkolla jonë ndodhet në një vendndodhje të qetë, të qetë të Lakshman Jhula, e cila është vetëm 200 metra largësi nga lumi Ganga. Ajo është e rrethuar nga male të heshtura Himalayan dhe gjelbërim skenik përreth. Këto pamje madhështore malore dhe rrjedha e flladit freskues të flladit që vjen nga ana e Ganges ndihmojnë pjesëmarrësit për relaksim natyral dhe vetëdije medituese.

Të gjitha dhomat tona të pajisura me pajisje moderne si banjo e bashkangjitur, dushe të nxehtë dhe të ftohtë, objekt me ajër të kondicionuar, dhomë Wi-Fi, ujë të pijshëm të filtruar, etj. Akomodimi i siguruar në dhomë ndarjeje dyshe ose në dhomë të vetme private.

Ushqim

Samyak Aahaar- dieta e duhur dhe e ekuilibruar është një pjesë integrale e praktikave jogike. Prandaj, ne shërbejmë lloje ushqimesh të shijshme, ushqyese, të gatuara fllad për të rritur përvojat jogike. Shumë artikuj ushqimorë janë receta popullore tradicionale nga pjesë të ndryshme të Indisë. Ushqimi bëhet në një mënyrë të thjeshtë familjare dhe me shumë dashuri nga kuzhinierët me përvojë nga rajonet Himalayan.

Të gjithë përbërësit, si perimet, frutat dhe sendet e tjera, blihen fllad sezonalisht dhe në vend për një vlerë të mirë shëndetësore. Dietat tona mbajnë një kombinim unik të vlerës sattvic të traditës jogike, vlerës së shëndetshme dhe shëruese të Ayurveda & ushqimeve natyrale, dhe vlerës ushqyese të dietës moderne të ekuilibruar.

Fjalë nga zemrat e studentëve tanë

Rigjeneroni mendjen, trupin dhe shpirtin tuaj

Shqyrtime video të Yoga TTC & Yoga Nidra TTC

Shqyrtime video të Meditimi TTC

Pse të mësoni trajnimin e mësuesve të yogës ose meditimit në Indi

Balanconi mendjen, trupin dhe shpirtin tuaj

INDIA po vibron me fushat e energjisë Yogic. Për gati dhjetë mijë vjet, kërkuesit kanë arritur deri në shpërthimin përfundimtar të vetëdijes këtu. Natyrisht, ajo ka krijuar një fushë të jashtëzakonshme energjetike në të gjithë vendin. Dridhjet e tyre janë akoma të gjalla, ndikimi i tyre është në ajër; thjesht ju duhet një perceptim i caktuar, një aftësi e caktuar për të marrë të padukshmen që rrethon këtë tokë të çuditshme. Kur jeni duke bërë trajnimin e mësuesve holistik të yogës dhe trainimin e mësuesve këtu, ju po lejoni që India e vërtetë, vendi i udhëtimit të brendshëm të vijë në kontakt të drejtpërdrejtë me ju. Shtë në të gjithë vendin, thjesht duhet të jesh i vëmendshëm! Vetëdijshëm! Alert!

Rishikesh është një hyrje në Himalajet e thella një hyrje për ata që kërkojnë të hyjnë më thellë në udhëtimin e tyre të brendshëm. Isshtë e njohur si "Tapo-Bhumi" që do të thotë terren praktik i jogës dhe meditimit të shumë sherebanëve dhe shenjtorëve që nga kohërat e lashta. Mijëra urtë dhe shenjtorë kanë vizituar Rishikeshin për të medituar në kërkim të njohurive më të larta dhe Vetë-realizimit. Fushat e energjisë jogike dhe fuqia shpirtërore e tokës e bëjnë udhëtimin tonë të brendshëm më të lehtë. Mësoni më shumë rreth rrugëtimit tonë të brendshëm dhe kurseve transformuese, të tilla si Trainimi i Mësuesve 200 orë në Joga dhe 200 programet e Trajnimit të Mësuesve.

thelbi yoga rishikesh

FAR SOSHT SO aq i RRETH

YOGA ESSENCE RISHIKESH?

Në thelbin Yoga Rishikesh, ne i kushtojmë një vlerë të veçantë cilësive eksperimentale dhe jetës transformuese të yogas, nidra yoga dhe meditimit. Në vend që të përqendrohemi thjesht në aspektet informuese dhe teknike të praktikave që mësojmë, ne synojmë t’i ndihmojmë studentët të krijojnë njohuri të reja për një jetë të qetë, të gëzueshme dhe harmonike, në mënyrë që ata të mund të kalojnë në këto njohuri te të tjerët.

Shkolla jonë është shtëpia e të dashuruarve të yogës nga e gjithë bota, të cilët i kanë quajtur programet tona "një transformim i vërtetë shpirtëror dhe i jetës". Kjo për faktin se ne kujdesemi shumë të sigurojmë një hapësirë ​​të sigurt, të rehatshme dhe mikpritëse për studentët që të punojnë thellë brenda shtresave të trupit të tyre-Frymë-Mendje-Zemër për zgjerimin e ndërgjegjes.

Shkolla jonë e yogës ka një ekspertizë të madhe në praktikat më të larta të yogic si nidra yoga, meditim, chakra, kundalini dhe organe delikate. Përveç programeve tona të trajnimit të mësuesve të yogës, ne ofrojmë kurse trajnimi të mësuesve yoga nidra, kurse trajnimi të mësuesve të yoga nidra (niveli 1, niveli 2, niveli 3), kurse trajnimi të mësuesve të meditimit (100, 200, 500 orë), dhe më shumë.

200 Kurset tona të Mësimdhënësve të Jogës 200 orë dhe 50 orë për Meditim të Meditimit të Kursit kanë një vlerë të veçantë se kurset e tjera të trajnimit të mësuesve të yogës, sepse ne ofrojmë një shtesë shtesë prej XNUMX orësh të trajnimit të mësuesve Yoga Nidra (me çertifikim) që lejon studentët tanë të ndihmojnë njerëzit me praktika më të larta jogjike.

  • Kurse transformuese dhe eksperimentale të jetës me qasje shkencore mësimore.

  • Vetëm shkolla në Indi që siguron kursin e avancuar të Mësuesit të Yoga Nidra

  • Teknikat dhe praktikat mbulojnë tradita dhe shtigje të ndryshme jogjike

Ekipi i esencës së Yogës

Ri-forconi mendjen, trupin dhe shpirtin
Lule


APLIKO TANI