Мирис на будење

Добредојдовте на Yoga Essence Rishikesh на подножјето на Хималаите за да ја искусите вистинската суштина на Јога, Медитација, Јога Нидра и Трансформација на животот преку меѓународни сертифицирани курсеви за обука на наставници како:

Курсеви за експериментално и животно-трансформациско работење

Искусете ја радоста на холистичкото живеење

Курс за обука на наставници за медитација Ришикеш Индија

Знајте како да го балансирате телото-ум-срце, како да ги истражите скриените димензии на животот, научете ја вештината да предавате Медитација со тоа што ќе се придружите на нашиот курс за обука на наставници за медитација.

Дознајте повеќе

Курс за обука на наставници по јога Ришикеш Индија

Искуство вистинска суштина на јога и трансформација на животот, искусете ја радоста на холистичкото живеење, научете ја вештината да предавате Јога со тоа што ќе се придружите на нашиот курс за обука на наставници по јога.

Дознајте повеќе

Курс за обука на наставници Јога Нидра Ришикеш Индија

Искуство длабоко заздравување и релаксација, научете чекор по чекор методи за да научите јога нидра, да знаете како да го балансирате телото-умот-срцето со тоа што ќе се придружите на нашиот курс за обука на наставници по јога нидра.

Дознајте повеќе

Нека нашата јога и медитација

Курс за обука го трансформира вашиот живот

Јога суштина Ришикеш е непрофитна организација и регистрирано јога училиште на Јога Алијанса (РИС)и Давателот на постојана едукација на алијансата за Јога (ЈАЦЕП). Ние сме посветени на ширење на знаењето и науката за јогата, медитацијата во чиста форма додека даваме радост, мир, хармонија и еднаквост. Ние ги пренесуваме холистичките, искуствените и трансформациските придобивки од различните јогични практики преку различни типови курсеви за обука на наставници.

Имајќи ја предвид нашата основна вредност за давање автентични искуства на секој што ни се придружува, ние нудиме многу специјализирани курсеви за да имаат корист од потребите на секоја личност;

100 часови Обука за наставници за медитација
200 часови Обука за наставници за медитација
500 часови Обука за наставници за медитација (Напредно)
200 часови Обука на наставници Јога Нидра (Ниво I, II, III).
200 часа обука на наставници Хата Јога
200 часа холистичка обука за наставници по јога
200 часа Трансформациска обука за наставници по јога.

Нашите курсеви за обука убаво вклучуваат увид и практики на многу антички и современи мајстори за решавање на умот, начинот на живот, животните прашања на современите мажи, додека ги охрабруваат студентите да градат цврста основа за внатрешен мир, прифаќање, самореализација.

Нашите учења се испорачуваат на релаксиран и радосен начин, така што целиот процес на учење и трансформација е длабоко вграден при развивање на база и цврста основа за да се стекне со практично искуство на сите осум екстремитети на јогата, како што првично го наведе Риши Патањали. Сите наши практики се изучуваат со комбинирање на двете основни принципи на античката јогична наука и модерната наука за исцелување за да се направи целосен, систематски и релевантен за нашиот современ живот.

За повеќе информации во врска со нашата основна филозофија во врска со вежбање јога, ве молиме погледнете ги нашите објавувања на блогот за тоа за што веруваме чиста суштина на јогата.

Ашрам Амбиент

Целата енергија на јога суштината, Ришикеш е посветена на обезбедување квалитетно искуство во сите димензии за да ја пренесе јогата како начин на живот. Нашите учења, сместување, храна, јога и сала за медитации заедно со вистинскиот јогичен амбиент се негуваат да ја исполнат својата витална тема за давање на студентите искусен аспект на јогичните практики и трансформацискиот аспект на животот.

Ние сме асхрам во срце и веруваме во обезбедување на дисциплиниран ашрам како околина што им овозможува на студентите да истражуваат подлабоко во своето тело, умот и душата. Нашиот добредојден тим во форма на семејство е секогаш подготвен да помогне и да го поддржува вашиот целосен раст и да ве натера да се чувствувате како дома за време на вашиот престој.

Објект за сместување

Суштината на јогата Ришикеш обезбедува уредно и чисто и удобно сместување за вашиот престој за време на обуката. Нашето училиште се наоѓа на мирна, тивка премиерна локација на Лакшман ulaула, која е на само 200 метри оддалечена од реката Ганга. Опкружено е со тивки планини на Хималаите и сценско зеленило наоколу. Овие прекрасни планински погледи и протокот на освежувачки кул ветре од страната на Ганг им помагаат на учесниците за природно опуштање и медитативна свест.

Сите наши простории опремени со модерни простории, како придружна бања, топла и ладна туш, климатизиран објект, просторија Wi-Fi, филтрирана вода за пиење, итн.

храна

Самјак Ахаар - вистинската и урамнотежена диета е составен дел на јогичните практики. Оттука, ние служиме сорти на вкусни, хранливи, свежо зготвени јадења за да ги зајакнеме јогичните искуства. Многу прехранбени производи се популарни традиционални рецепти од различни делови на Индија. Оброците се прават на едноставен домашен начин со голема loveубов од страна на искусните готвачи од регионите на Хималаите.

Сите состојки, како зеленчук, овошје и други производи, се свежо набавуваат сезонски и локално за добра здравствена вредност. Нашите диети имаат единствена комбинација на сатвична вредност на јогиската традиција, здравата и лековита вредност на ајурведата и природната храна и хранливата вредност на модерната балансирана диета.

Зборови од срцата на нашите студенти

Освежете го вашиот ум, тело и душа

Видео прегледи на Јога ТТЦ и Јога Нидра ТТЦ

Видео прегледи на Медитација ТТЦ

Зошто да научите јога или обука на наставници за медитација во Индија

Избалансирајте го умот, телото и душата

Индија вибрира со енергетските полиња на Јогиќ. Речиси десет илјади години, трагачите достигнаа до крајната експлозија на свеста овде. Секако, таа создаде огромно енергетско поле низ целата земја. Нивната вибрација е сè уште жива, нивното влијание е во воздухот; само треба одредена перцептивност, одреден капацитет да го примите невидливиот што ја опкружува оваа чудна земја. Кога овде ја правите обуката за учители за обука на холистички јога и обука за медитација, вие дозволувате на вистинската Индија, земјата на внатрешното патување да дојде во директен контакт со вас. Сè е на место, само треба да се биде внимателен! Свесен! Сигнализација!

РИШИКЕШ е влез во длабоката порта на Хималаите - портал за оние што сакаат да влезат подлабоко во своето внатрешно патување. Познато е како „Тапо-Буми“ што значи практика на јога и медитација на многу мудреци и светци уште од античко време. Илјадници мудреци и светци го посетија Ришикеш за да медитираат во потрага по повисоко знаење и самореализација. Јогичните енергетски полиња и духовната моќ на земјата го олеснуваат нашето внатрешно патување. Дознајте повеќе за нашето внатрешно патување и курсевите за трансформација, како што се нашите 200 часови обука за наставници по јога и 200 програми за обука на наставници за медитација.

јога суштина ришикеш

ШТО Е ПОСЕБНО ПОСЕБНО

ЈОГА ОСНОВИ РИШИКЕШ?

Во суштината на Јога Ришикеш, ние ставаме посебна вредност на искуствените и животните трансформациски квалитети на јогата, јогата нидра и медитацијата. Наместо да се фокусираме само на информативните и техничките аспекти на практиките што ги учиме, целиме да им помогнеме на студентите да развијат нови сознанија за мирен, радосен и хармоничен живот за да можат да ги пренесат овие увид на другите.

Нашето училиште е дом на loversубителите на јогата од целиот свет, кои ги нарекоа нашите програми „вистински духовни и животни трансформации“. Ова е затоа што ние се грижиме да обезбедиме безбеден, удобен и добредојден простор за студентите да работат длабоко во рамките на слоевите на нивното тело-здив-ум-срце за проширување на свеста.

Нашето јога училиште има голема експертиза за повисоки јогични практики како јога нидра, медитација, чакра, кундалини и суптилни тела. Покрај нашите програми за обука на наставници по јога, ние нудиме курс за обука на наставници по јога нидра, курсеви за обука на наставници по јога нидра (ниво 1, ниво 2, ниво 3), курсеви за обука на наставници за медитација (100, 200, 500 часа) и многу повеќе.

Нашите обуки за наставници по 200 часа јога и 200 часови за медитација за обука на медитатори имаат посебна вредност од другите курсеви за обука на наставници по јога, затоа што нудиме дополнителни 50 часа обука на наставници по јога Нидра (со сертификација) што им овозможува на нашите студенти да им помогнат на луѓето со повисоки јогични практики.

  • Lifeивотни трансформациски курсеви и искуствени курсеви со научен приод.

  • Само училиште во Индија обезбедува напреден курс за обука на наставници по Јога Нидра

  • Техниките и практиките опфаќаат различни јогични традиции и патеки

Тимот за јога-суштина

Повторно освежете го умот, телото и душата
Цвет


Зачленете се сега